Laat met osteopathie je baby beter slapen

Slapen is een belangrijke voorwaarde voor een goede ontwikkeling van je baby, maar ook baby’s kunnen slaapproblemen hebben. Er zijn verschillende vormen van slaapproblemen bij baby’s, deze zijn onder te verdelen in drie grote groepen:

  • niet inslapen
  • niet doorslapen
  • kort slapen.

Soms komt ook een combinatie van deze vormen voor. Elk slaapprobleem kent zijn eigen oorzaken.

Niet kunnen inslapen

Reflux (of verborgen reflux) kan een oorzaak zijn van het slecht kunnen inslapen. De slokdarm raakt geïrriteerd en je baby heeft pijn bij het liggen. Daarnaast kan je baby last hebben van de nek of wervelkolom,  spanning in- of een dwanghouding van de nek hebben waardoor hij/zij niet lekker kan liggen. Verminderde ventilatie van de sinussen waardoor een benauwd gevoel ontstaat, verminderde afvoer vanuit het hoofdje, oververmoeidheid of overprikkeld zijn kunnen ook inslaapproblemen veroorzaken.

Niet kunnen doorslapen

Een doorslaapprobleem kan veroorzaakt worden door een verminderde drainage van het hoofdje. Dit klinkt misschien spannend, maar de osteopaat kan je tijdens een behandeling heel goed uitleggen hoe dit precies werkt. Ook het verwerken van prikkels van overdag en een verstoord dag/nacht ritme kunnen er de oorzaak van zijn dat je baby ’s nachts niet goed doorslaapt.

Kort slapen

Veel voorkomende oorzaken van kort slapen zijn refluxklachten, darmkrampjes, een verminderde drainage van het hoofdje, een verminderde mobiliteit van de wervelkolom of het nekje. Ook een verstoord of nog niet ingesteld dag/nacht ritme, gebrek aan ritme, geen duidelijk slaapritueel, spanning of stress bij de ouders, onrust in huis, te warm of te koud, honger of een vieze luier kunnen een oorzaak zijn.

Wat osteopathie voor je baby kan betekenen bij slaapproblemen

Als je met je baby bij ons in de praktijk komt wordt in het eerste consult besproken hoe het slapen van je baby gaat en wat je al hebt geprobeerd. Daarna gaan we je baby onderzoeken. We onderzoeken de wervelkolom om te voelen of daar zones zijn die minder goed bewegen. Bewegingsbeperkingen van de wervelkolom hebben invloed op de organen via het zenuwstelsel, maar ook op het ligcomfort van je baby. We onderzoeken de nek en de schedel of er voldoende mobiliteit is en de spieren niet te gespannen zijn en we gaan op zoek naar spanningen in de buik en het middenrif en de borstkas.

We behandelen met zachte technieken bewegingsbeperkingen van de schedel, de nek en de wervelkolom omdat we daarmee invloed hebben op verschillende delen van het zenuwstelsel. Door een behandeling van specifieke delen kan de balans in het zenuwstelsel worden verbeterd waardoor er meer rust in het lichaam van je baby ontstaat. Dit heeft een positief effect op de spijsvertering en daarmee, direct en indirect, op het slapen van je kindje. Tijdens de behandeling gebruiken wij lekker grote babykussens voor een comfortabele behandeling van je baby.

Tips

Osteopathie nieuws en tips!

Lees meer

Knuffelen, knuffelen, knuffelen!

Lees meer

Wat anderen zeggen

10

Zeer professioneel, vriendelijk en met succes behandeld aan schouderblessure.

Patricia
2022-11-15
9

Ik kwam met klachten aan si gewricht met uitstraling naar rechterbeen. Na 3 behandelingen is de pijn geminimaliseerd en heb ik meer bewegingsvrijheid gekregen in mijn bekken.

Arabel
2022-10-30
9

Ik had al 1,5 jaar pijn en heb hiervoor allerlei onderzoeken in het ziekenhuis gehad zonder dat de oorzaak gevonden werd. Anton heeft goed naar mijn verhaal geluisterd en al na 3 behandelingen is de...

Anita
2022-10-10
10

Was niet bekend met de osteopathie. heb veel baat gehad bij de behandelingen. Behandelaar had snel door dat het hier om de weke delen in het lichaam gaat. Verklevingen a,g,v. vele operaties.

meneer Johannes
2022-10-10
8

goed geduldig professioneel

Jurgen
2022-10-07
10

Werd snel geholpen met mijn klacht. Was zeer effectief en goed verholpen

meneer cees
2022-10-06
10

Laura heeft mij echt geweldig geholpen! Gelukkig van mijn pijn af waar ik al jaren mee ziekenhuis in en ziekenhuis uit liep.

Ingrid
2022-10-03
9

Wordt fijn en goed behandeld.

Marcel
2022-10-01
8

De afspraken bij osteopaat Wouter bevielen best goed en de behandelingen hebben voor een lichte verbetering gezorgd. Helaas niet het gewenste resultaat na een aantal afspraken, maar het was wel goed...

Romeo Gagliotti
2022-09-26
10

Heel fijn geholpen.

ouder(s)/verzorger(s) van Mara
2022-09-17
10

Na een paar behandelingen kon ik zonder klachten weer verder. Ik heb het als vriendelijk, deskundig en duidelijke uitleg ervaren.

Tanja Walter
2022-09-15
10

Mijn baby had al een paar maanden last van obstipatie. De huisarts bleef meer en meer laxeermiddelen voorschrijven, met als resultaat nog meer buikpijn. Zo kon het niet verder. Ik was vrij sceptisch,...

Anoniem
2022-09-15
10

Heel erg snel van diverse sportblessures en kleine pijntjes afgeholpen. Zeer deskundig geholpen en gehele lichaam werd gekeken. Waardoor er weer heel snel vol gesport kon worden .

Wesley
2022-09-12
10

Onze zoon Sam is hier heel fijn behandeld door Job. Zijn slaap problemen zijn echt een stuk minder geworden en hij heeft veel meer rust. Ook konden we snel terecht hier.

Lotte
2022-09-10
10

Fijn dat een behandeling aangepast wordt aan de persoon, mijn zoon 13 jaar, adhd-er, heerlijk druk en afgeleid werd super goed geaccepteerd en met geduld gehoord. Ook zijn behandeling is geslaagd....

ouder(s)/verzorger(s) van Sil
2022-08-22
8

Goede aandacht en luisteren naar situatie die je schetst. Houden rekening met persoonlijke grenzen.

ouder(s)/verzorger(s) van Anne
2022-08-19
10

Kon erg snel terecht met mijn klachten waardoor ze niet erger zijn geworden

Renske
2022-08-16
8

De behandeling heeft de pijn veel doen verminderen.

Caspar
2022-08-01
10

Miranda heeft ons zoontje van toen 2 maanden echt geweldig goed geholpen. Ze stelt hem voordat ze begint eerst op het gemak waarna ze een grote glimlach terugkrijgt voordat ze begon. Na de 1e...

Janneke kox
2022-07-28
10

Veel bekken bodem klachten ervaren tijdens de zwangerschap, altijd super geholpen en me ook gehoord gevoeld. Een aanrader!

Fleur
2022-07-27
10

Laura is zeer deskundig, maakt laagdrempelig contact met kind, we hebben snel een afspraak kunnen maken, prettige benadering tijdens de behandeling.

Ouder
2022-07-25
10

Toen ik relatief kort voor mijn vakantie pijn in beide voeten kreeg, heeft de secretaresse haar uiterste best gedaan om nog voor mijn vakantie afspraken in te plannen. Dankzij de behandelingen en...

Monique
2022-07-24
10

Zie hierboven

Leny
2022-07-20
10

Bij het eerste telefonische contact werd ik vriendelijk te woord gestaan door de assistente en er kon al voor 2 dagen later een afspraak worden gemaakt voor mijn zoon. Het eerste consult was een...

Irma Robben
2022-07-14
10

Onze zoon kwam voor klachten van de rib en rug. Hij kan zelf niet altijd duidelijk aangeven wat pijnlijk is, Anton laat hem zich op zijn gemak voelen en geeft hem de tijd om aan te geven wat de...

ouder(s)/verzorger(s) van Lars
2022-07-12