Wat is gezonde voeding? Waar moet je op letten?

Voeding heeft als doel het lichaam te voeden, het is een primaire levensbehoefte. Om lichamelijke en geestelijke prestaties te kunnen leveren, te groeien of om ziektes te voorkomen hebben we voedingsstoffen en energie nodig. Een mens is een verzameling van cellen, die cellen hebben gezonde voeding nodig. Je geeft je cellen te eten en zo wordt je dus letterlijk wat je eet. Als je die wetenschap hebt, wat zou je je cellen dan te eten geven?

Het is logisch dat dit gezonde voedingsstoffen moeten zijn, zo zuiver mogelijk. In een auto doen we geen vervuilde benzine, dan ontstaan op den duur gebreken. Dat geldt ook voor je lichaam. Water drinken is daarbij ook essentieel. Probeer per dag in elk geval minimaal twee liter water te drinken. Dit bevordert de doorstroom en ruimt de afvalstoffen uit je lichaam op.

Herken de producten die je eet. Aan koek is niet te herkennen welke voedingsstoffen erin zitten, maar een appel of wortels herkennen we wel als natuurproduct.

Eet zo biologisch mogelijk! Uit onderzoek blijkt dat biologische voeding meer vitamines, antioxidanten, mineralen en vezels bevat en juist minder gifstoffen dan gangbare landbouw.

Eet seizoensproducten. De natuur geeft aan groenten en fruit mee wat je op dat moment nodig hebt en hier hoef je niets voor te doen. Het wordt dichtbij ons geoogst. Vermijd E-nummers of toevoegingen. Dit zijn stoffen die voedingsmiddelen verbeteren. Voorbeelden van toevoegingen zijn kleurstoffen, smaakversterkers en conserveermiddelen. Maar let op, want E-nummers worden vaak aangeduid met moeilijke benamingen.

Vermijd suiker. Denk bij iedere verleiding even aan wat suikers, ongezonde voeding nu met je lichaam doen, probeer die cirkel te doorbreken!

Eet zoveel als je nodig hebt, maar eet niet meer dan dat. De hoeveelheid voedsel die we nodig hebben, varieert per persoon. Het hangt af van leeftijd, lichamelijke en geestelijke prestaties.

Eet rustig en kauw goed. Geniet van je eten! Vaak zijn we gehaast en hebben we weinig tijd. We slikken ons eten door zonder goed te kauwen. Onze vertering begint echter al in de mond. Laat de enzymen in je mond goed inwerken op de voeding, houd je aandacht bij het eten en voel wanneer je genoeg hebt gehad.

Gezonde voeding en wat osteopathie daarbij voor je kan betekenen

Naast dat je zelf bewust kunt eten, kan osteopathie je helpen om je lichaam beter in balans te laten komen. Het verbeteren van o.a. de beweeglijkheid van de organen kan ervoor zorgen dat je spijsverteringsstelsel beter zijn werk kan doen. Een goede beweeglijkheid en doorbloeding van de spijsverteringsorganen is belangrijk om alle voedingsstoffen op te nemen. Hierin kunnen wij je ondersteunen.

Tips

Osteopathie nieuws en tips!

Lees meer

Pimp je water

Lees meer

Wat anderen zeggen

10

Laura heeft mij echt geweldig geholpen! Gelukkig van mijn pijn af waar ik al jaren mee ziekenhuis in en ziekenhuis uit liep.

Ingrid
2022-10-03
9

Wordt fijn en goed behandeld.

Marcel
2022-10-01
8

De afspraken bij osteopaat Wouter bevielen best goed en de behandelingen hebben voor een lichte verbetering gezorgd. Helaas niet het gewenste resultaat na een aantal afspraken, maar het was wel goed...

Romeo Gagliotti
2022-09-26
10

Heel fijn geholpen.

ouder(s)/verzorger(s) van Mara
2022-09-17
10

Na een paar behandelingen kon ik zonder klachten weer verder. Ik heb het als vriendelijk, deskundig en duidelijke uitleg ervaren.

Tanja Walter
2022-09-15
10

Mijn baby had al een paar maanden last van obstipatie. De huisarts bleef meer en meer laxeermiddelen voorschrijven, met als resultaat nog meer buikpijn. Zo kon het niet verder. Ik was vrij sceptisch,...

Anoniem
2022-09-15
10

Heel erg snel van diverse sportblessures en kleine pijntjes afgeholpen. Zeer deskundig geholpen en gehele lichaam werd gekeken. Waardoor er weer heel snel vol gesport kon worden .

Wesley
2022-09-12
10

Onze zoon Sam is hier heel fijn behandeld door Job. Zijn slaap problemen zijn echt een stuk minder geworden en hij heeft veel meer rust. Ook konden we snel terecht hier.

Lotte
2022-09-10
10

Fijn dat een behandeling aangepast wordt aan de persoon, mijn zoon 13 jaar, adhd-er, heerlijk druk en afgeleid werd super goed geaccepteerd en met geduld gehoord. Ook zijn behandeling is geslaagd....

ouder(s)/verzorger(s) van Sil
2022-08-22
8

Goede aandacht en luisteren naar situatie die je schetst. Houden rekening met persoonlijke grenzen.

ouder(s)/verzorger(s) van Anne
2022-08-19
10

Kon erg snel terecht met mijn klachten waardoor ze niet erger zijn geworden

Renske
2022-08-16
8

De behandeling heeft de pijn veel doen verminderen.

Caspar
2022-08-01
10

Miranda heeft ons zoontje van toen 2 maanden echt geweldig goed geholpen. Ze stelt hem voordat ze begint eerst op het gemak waarna ze een grote glimlach terugkrijgt voordat ze begon. Na de 1e...

Janneke kox
2022-07-28
10

Veel bekken bodem klachten ervaren tijdens de zwangerschap, altijd super geholpen en me ook gehoord gevoeld. Een aanrader!

Fleur
2022-07-27
10

Laura is zeer deskundig, maakt laagdrempelig contact met kind, we hebben snel een afspraak kunnen maken, prettige benadering tijdens de behandeling.

Ouder
2022-07-25
10

Toen ik relatief kort voor mijn vakantie pijn in beide voeten kreeg, heeft de secretaresse haar uiterste best gedaan om nog voor mijn vakantie afspraken in te plannen. Dankzij de behandelingen en...

Monique
2022-07-24
10

Zie hierboven

Leny
2022-07-20
10

Bij het eerste telefonische contact werd ik vriendelijk te woord gestaan door de assistente en er kon al voor 2 dagen later een afspraak worden gemaakt voor mijn zoon. Het eerste consult was een...

Irma Robben
2022-07-14
10

Onze zoon kwam voor klachten van de rib en rug. Hij kan zelf niet altijd duidelijk aangeven wat pijnlijk is, Anton laat hem zich op zijn gemak voelen en geeft hem de tijd om aan te geven wat de...

ouder(s)/verzorger(s) van Lars
2022-07-12
10

Bijna een jaar lopen tobben met rugpijn , een lange tijd therapie voor gehad ... eenmaal bij van eijck belandt en daar na 3 behandeling zo goed als van mijn rugpijn af

Ronald
2022-07-11
8

Prettig contact gehad, we konden na een telefoontje, dezelfde dag nog terecht. Een open gesprek gehad en meteen een eerste behandeling. Na een week mochten we al terug komen voor een volgende...

ouder(s)/verzorger(s) van Lars
2022-07-08
9

Zeer prettig ervaren, helaas is mijn probleem niet direct te verhelpen, maar met haar advies kom ik zeker een eind

Tess
2022-07-03
10

met ervaren Osteopaten die professioneel mensen helpen met vriendelijkheid en ervaring en een serieuze passie voor hun vak!

Henk
2022-06-24
10

Kundige osteopaat die tijd neemt om te luisteren. Vervolgens 2 behandelingen gehad en alle pijnklachten zijn verdwenen.

ouder(s)/verzorger(s) van Yuvaan
2022-06-22
9

Door Corona had ik flinke pijn aan mijn longvliezen en mijn energie was tot een nulpunt gedaald. Dankzij de vakkundige en liefdevolle behandeling door Max, voelde ik mij na een paar behandelingen...

Noor
2022-06-13