Micro niveau tot maatschappelijk niveau

Wist je dat de bewegingsvrijheid van de vloeistoffen in ons lichaam zorgt voor onze stofwisseling? De vloeistoffen binnen en buiten de cellen, het bloed, de lymfe en het hersenvocht zorgen ervoor dat we in leven gehouden worden! Deze worden op hun beurt weer in circulatie gehouden door de beweging van de spieren in ons lichaam, die als een pomp alle vloeistof terug leiden naar waar het vandaan komt en hergebruikt kan worden in een volgende circulatie. Dit spierweefsel maakt weer deel uit van spier- en gewrichtsketens die zorgen voor een beweegpatroon, zoals het strekken van je arm of zwaaien van je been. En zo komen we uit bij het daadwerkelijke ‘bewegen’ van plek A naar plek B. Deze mobiliteit is essentieel om onze onafhankelijkheid te behouden en onze maatschappelijke rol te vervullen!

Blijf bewegen

Het is een cliché, maar oh zo waar: het beste advies dat we kunnen geven is, blijf in beweging! Zelfs met een blessure raden we nog aan om te blijven bewegen, weliswaar op aangepaste wijze. Het zou je verbazen wat je nog kan bereiken in herstel met een versleten schouder of knie, als je jezelf blijft uitdagen binnen de mogelijkheden. Als jij je hierover onzeker voelt, omdat je bang bent om de blessure te verergeren, neemt dan contact op met een fysiotherapeut of osteopaat!

Enkele goede (rek)oefeningen die iedereen zou moeten doen

Borst rekken:
Vaak zijn we te dominant in de borstspieren en neigen we tot een voorover gebogen houding, wat de schouders weer comprimeert! Ga eens in je deurpost staan en plaats een of beide onderarmen tegen het kozijn en ga eens doorhangen, zodat er rek ontstaat op je borstregio.

Foamroller:
Foamrollers zijn niet weg te denken binnen de (top)sport. Het is een uitstekend middel om verschillende spierketens te ontspannen en zo een groot effect te hebben op de souplesse en mobiliteit. Het gebruik is simpel en spreekt voor zichzelf. Daarnaast staat het internet vol met voorbeelden hoe je deze foamrollers kan gebruiken. Dus, rollen maar!

Couch stretch:
Voor de gevorderde sporters onder ons is dit een zeer belangrijke oefening. Je rekt hiermee zowel je heupbuigers en dijbeenspieren. Ook wel bekend als de Iliopsoas en de Quadriceps. In een maatschappij waar velen een zittend beroep hebben en dus urenlang in een gebogen positie doorbrengen, zijn deze spieren vaak een probleem. Een verkorting van deze spieren kan leiden tot niet alleen klachten van deze spieren zelf, maar ook tot liesklachten, bekken- en onderrugklachten, bilklachten en hamstringklachten. Het is een pittige oefening en de eerste keren zal je hem behoorlijk voelen! Maar probeer op te bouwen volgens het plaatje en in duur. Je zult merken dat je snel vooruit gaat. Mobility is key!

Wil je nog meer tips over hoe je beter en/of goed kunt (blijven) bewegen?

Maak eens een afspraak met een van onze osteopaten. Eerst even bellen voor een vrijblijvend gesprek kan ook. Neem daarvoor contact op met de praktijk. Wij helpen je graag!

Relevante indicaties

Indicaties

Lees meer

Sportprestaties

Lees meer

Wat anderen zeggen

8

Prima geholpen

Marianne
2023-01-20
9

Emma heeft 2 behandelingen gehad en dit is zeer positief verlopen. De osteopaat kwam erg kundig over, heeft ons ook extra informatie gegeven hoe bepaalde zaken aan te pakken. Ze ging ook op een hele...

ouder(s)/verzorger(s) van Emma
2022-12-23
8

Denken goed mee. Sluiten goed aan bij het kind. Nemen de tijd om vertrouwen op te bouwen. Vriendelijk en bekwaam. En erg vriendelijke assistentes.

ouder(s)/verzorger(s) van Jimm
2022-12-19
9

Ik had last van lage rugpijn en van mijn bil met uitstraling naar mijn bovenbeen. Ik ben uitstekend geholpen door Laura. Zij is zeer deskundig, vriendelijk en eerlijk. Na een vijftal behandelingen...

Jeanne Kennis
2022-12-16
10

Zeer professioneel, vriendelijk en met succes behandeld aan schouderblessure.

Patricia
2022-11-15
9

Ik kwam met klachten aan si gewricht met uitstraling naar rechterbeen. Na 3 behandelingen is de pijn geminimaliseerd en heb ik meer bewegingsvrijheid gekregen in mijn bekken.

Arabel
2022-10-30
9

Ik had al 1,5 jaar pijn en heb hiervoor allerlei onderzoeken in het ziekenhuis gehad zonder dat de oorzaak gevonden werd. Anton heeft goed naar mijn verhaal geluisterd en al na 3 behandelingen is de...

Anita
2022-10-10
10

Was niet bekend met de osteopathie. heb veel baat gehad bij de behandelingen. Behandelaar had snel door dat het hier om de weke delen in het lichaam gaat. Verklevingen a,g,v. vele operaties.

meneer Johannes
2022-10-10
8

goed geduldig professioneel

Jurgen
2022-10-07
10

Werd snel geholpen met mijn klacht. Was zeer effectief en goed verholpen

meneer cees
2022-10-06
10

Laura heeft mij echt geweldig geholpen! Gelukkig van mijn pijn af waar ik al jaren mee ziekenhuis in en ziekenhuis uit liep.

Ingrid
2022-10-03
9

Wordt fijn en goed behandeld.

Marcel
2022-10-01
8

De afspraken bij osteopaat Wouter bevielen best goed en de behandelingen hebben voor een lichte verbetering gezorgd. Helaas niet het gewenste resultaat na een aantal afspraken, maar het was wel goed...

Romeo Gagliotti
2022-09-26
10

Heel fijn geholpen.

ouder(s)/verzorger(s) van Mara
2022-09-17
10

Na een paar behandelingen kon ik zonder klachten weer verder. Ik heb het als vriendelijk, deskundig en duidelijke uitleg ervaren.

Tanja Walter
2022-09-15
10

Mijn baby had al een paar maanden last van obstipatie. De huisarts bleef meer en meer laxeermiddelen voorschrijven, met als resultaat nog meer buikpijn. Zo kon het niet verder. Ik was vrij sceptisch,...

Anoniem
2022-09-15
10

Heel erg snel van diverse sportblessures en kleine pijntjes afgeholpen. Zeer deskundig geholpen en gehele lichaam werd gekeken. Waardoor er weer heel snel vol gesport kon worden .

Wesley
2022-09-12
10

Onze zoon Sam is hier heel fijn behandeld door Job. Zijn slaap problemen zijn echt een stuk minder geworden en hij heeft veel meer rust. Ook konden we snel terecht hier.

Lotte
2022-09-10
10

Fijn dat een behandeling aangepast wordt aan de persoon, mijn zoon 13 jaar, adhd-er, heerlijk druk en afgeleid werd super goed geaccepteerd en met geduld gehoord. Ook zijn behandeling is geslaagd....

ouder(s)/verzorger(s) van Sil
2022-08-22
8

Goede aandacht en luisteren naar situatie die je schetst. Houden rekening met persoonlijke grenzen.

ouder(s)/verzorger(s) van Anne
2022-08-19
10

Kon erg snel terecht met mijn klachten waardoor ze niet erger zijn geworden

Renske
2022-08-16
8

De behandeling heeft de pijn veel doen verminderen.

Caspar
2022-08-01
10

Miranda heeft ons zoontje van toen 2 maanden echt geweldig goed geholpen. Ze stelt hem voordat ze begint eerst op het gemak waarna ze een grote glimlach terugkrijgt voordat ze begon. Na de 1e...

Janneke kox
2022-07-28
10

Veel bekken bodem klachten ervaren tijdens de zwangerschap, altijd super geholpen en me ook gehoord gevoeld. Een aanrader!

Fleur
2022-07-27
10

Laura is zeer deskundig, maakt laagdrempelig contact met kind, we hebben snel een afspraak kunnen maken, prettige benadering tijdens de behandeling.

Ouder
2022-07-25