Wat gebeurt er in je lichaam bij vermoeidheid?

Als de mobiliteit van organen, wervelkolom, schedel of bindweefsel verstoord is, zal het orgaan of weefsel minder goed functioneren. In zo’n geval zal het orgaan of weefsel de verkeerde voedingsstoffen opnemen – of in mindere mate goede voedingsstoffen opnemen (darm) – en afvalstoffen niet goed uit het lichaam verwijderen (long, nier, lever en darm). Hierdoor verzuurt het lichaam, wat weer resulteert in een verdere achteruitgang van de kwaliteit van het bindweefsel. Het gevolg: bewegen gaat moeilijker, kost meer energie en geeft pijnklachten.

Als de schedel of de wervelkolom niet goed functioneert, komen er te veel prikkels in de hersenen binnen. Hierdoor worden deze overbelast, wat ook leidt tot vermoeidheid.

Extreme vermoeidheid kan zijn oorzaak vinden in allerlei systemen in het lichaam, zoals:

  • een overbelasting van lever en nieren;
  • verminderde darmfunctie en het hormoonstelsel;
  • verminderde mobiliteit van de schedelbotten;
  • visus- en gehoorproblemen;
  • functievermindering van het hart;
  • verminderde mobiliteit van de borstkas;
  • een gespannen middenrif;
  • emotionele spanningen;
  • slecht slapen.

Ook voeding speelt een belangrijke rol in de energiehuishouding. Verkeerde voeding of voeding waar je intolerant voor bent, kunnen ook vermoeidheid veroorzaken. Ook te veel of juist te weinig voeding geeft vermoeidheidsklachten, evenals je drinkgedrag.

Wat osteopathie voor je kan betekenen bij vermoeidheid

Omdat er zoveel systemen betrokken kunnen zijn bij vermoeidheid, is het belangrijk om de oorzaak op te sporen. Dit kan met een osteopatisch onderzoek. De osteopaat begint met een uitgebreid vraaggesprek en gaat vervolgens uitgebreid onderzoek doen. Hij checkt o.a. de mobiliteit van alle organen, de wervelkolom, de schedel en het bindweefsel (fascia).

De behandeling zal verder bestaan uit het mobiliseren van de structuren die vastzitten, zoals de organen, schedel en wervelkolom of een combinatie daarvan. Het doel is om de mobiliteit, en daarmee de doorbloeding en de functie, te verbeteren of om het aantal prikkels te laten afnemen, waardoor het zenuwstelsel rust krijgt om te herstellen. Daarnaast geeft de osteopaat indien nodig ook advies over voeding en vochtinname en/of over de balans tussen belasting en belastbaarheid en het corrigeren van deze balans.

Heb jij last van vermoeidheidsklachten en wil je daarvan af?

Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Of maak direct een afspraak met een van onze osteopaten. Wij helpen je graag!

Tips

Osteopathie nieuws en tips!

Lees meer

Warmte ontspant bij stress

Lees meer

Tips voor sterker immuunsysteem

Lees meer

Tips bij burn-out

Lees meer

Een zucht geeft lucht…

Lees meer

Wat anderen zeggen

9

We zijn snel en goed geholpen.

ouders/verzorgers van Pip
2024-02-23
10

We zijn heel fijn geholpen door Brit. Dacht goed mee en gaf goede tips. Onze baby heeft er ook echt baat bij gehad! De locatie was ook verzorgd en fris

ouders/verzorgers van Amber
2024-02-19
9

Op aanraden van vrienden een afspraak gemaakt omdat onze pasgeboren zoon last heeft van (verborgen) reflux. Dit blijft vervelend voor hem, maar na 2 behandelingen merken we wel degelijk verschil!...

ouders/verzorgers
2024-02-19
10

Heel goed behandeld

mevrouw
2024-02-06
10

Mijn zoontje werd behandeld door Job. Erg fijne ervaring, heeft oog voor het kind en betrekt het kind én ouder bij de bandeling.

ouder(s)/verzorger(s) van Diwan
2024-01-02
9

Ze kijken verder dan alleen naar de kwetsuur maar behandelen alles wat er mee in verband staat

meneer
2023-12-30
10

Mijn zoon had tijdens sporten vaak last van omzwikken van zijn enkel. Na enkele behandelingen duidelijke vooruitgang. Mijn zoon ervaarde behandelingen als positief en gezellig.

ouder(s)/verzorger(s) van T
2023-11-14
10

Ik heb deze bekwame mensen gelukkig niet vaak 'nodig', maar als ik iets heb wat niet in orde is, zijn ze fantastisch. Snel geholpen, perfecte zorg.

Karen
2023-11-13
10

Simone was geweldig en ontzettend lief. Zij heeft mij al vrij snel van de hevige pijn af kunnen helpen, zodat ik weer kon slapen.

Cora
2023-11-04
10

Ik ben onder behandeling bij Simone geweest, nog nooit eerder was ik naar een osteopaat gegaan maar dit was zeker een top ervaring. Goede uitleg en niet alleen gewoon aan mijn “probleem” gewerkt...

Sanne
2023-10-26
10

Miranda is een heel erg fijne en betrokken osteopaat. Ze neemt je serieus, luistert, denkt mee en neemt de tijd voor je. Super fijne behandeling voor onze dochter.

Anneloes
2023-10-24
10

Fijne intelligente duidelijke osteopaat. Verlichtte de klachten bij beide kinderen.

ouder van L
2023-09-26
10

Zelf kom ik voor rugklachten, die hier goed verlicht worden en mijn pasgeboren dochter had problemen met haar ontlasting. Na 4 bezoeken was dat verholpen!

ouder(s)/verzorger(s) van Rifka
2023-09-23
10

Bij mijn eerste bezoek/behandeling direct de oorzaak van mijn klachten bekend. Met een duidelijk plan de verdere behandelingen gedaan. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een afspraak bij mijn...

SC van Iersel
2023-09-18
10

Warme, betrokken, zeer deskundige osteopaat.

Ilse
2023-09-15
10

Zeer kundig,snel en vriendelijk. Denken direct mee. Heel goed geholpen !

Ouder(s)/verzorger(s) van Safiyyah
2023-09-02
10

Er wordt fijn naar je geluisterd. Zeer ervaren personeel. Onze dochter wilde niet alleen slapen, alleen op de arm en had zeer heftige huilbuien. Na een paar behandelingen was onze dochter een...

Ouder(s)/verzorger(s) van Freya
2023-08-29
10

2x geholpen voor mijn burn-out, na elke sessies voelde ik mij ontspannen en lekkerder in mijn vel. Blij met het resultaat!

H.
2023-08-25
9

Job toonde zich empathisch, dacht met me mee over de mogelijke oorzaken en preventiemogelijkheden en wist duidelijk wat hij deed. Zeer toegankelijk, vriendelijk en deskundig!

Boudewijn
2023-08-16
10

Wij hadden onze behandelingen met ons gezin bij Job en dit is goed bevallen. Het was onze eerste keer bij n osteopaat. Job lichtte ook alles duidelijk toe. Zeer tevreden en de klachten zijn...

Westerhout
2023-08-15
10

Fijn dat er zo goed geluisterd en gekeken wordt naar de vraag van de persoon.

Luc
2023-08-11
10

Met respect Duidelijke uitleg Gemoedelijk

Jeanne
2023-07-23
9

De osteopaat was de eerste persoon die voedingsadviezen gaf. Dit heeft me echt geholpen en de klachten verminderd.

mevrouw E. Spooren
2023-07-13
7

veel beter als alle voorgaande behandelingen bij fysio's.

Jan
2023-07-10
10

We zijn erg fijn geholpen door deze praktijk op een duidelijke gestructureerde manier.

Karolina
2023-07-06