Wat zijn buikklachten?

Buikklachten zijn eigenlijk alle klachten die je kunt krijgen tussen het middenrif en je bekkenbodem. Er wordt onderscheid gemaakt in klachten van het maag/darmsysteem en het urogenitale systeem (nieren, blaas, baarmoeder, eierstokken, prostaat). Daarom kun je op onze site ook meer specifieke klachten terugvinden bij de indicaties.

Wat gebeurt er in je lichaam bij buikklachten?

Buikklachten kunnen verschillende oorzaken hebben:

  • De inhoud van de darmen is niet goed (je hebt iets verkeerds gegeten of de darmflora is aangetast);
  • De mobiliteit van de organen is niet goed, waardoor de organen trekken aan de wervelkolom of aan elkaar. Daardoor vermindert de doorbloeding en daarmee ook de functie;
  • Er is sprake van een of meerdere trauma’s waardoor de mobiliteit verstoord is geraakt;
  • De aansturing vanuit het zenuwstelsel is niet goed, waardoor de maag niet goed ledigt of er spanning zit tussen de dunne darm en de dikke darm, de organen gaan te snel of juist te langzaam werken;
  • Er is sprake van een ontsteking of een acute afsluiting.

Wat osteopathie voor je kan betekenen bij buikklachten

Bij buikpijn en andere buikklachten, zoals obstipatie, diarree, opgeblazen gevoel, opboeren, niet kunnen eten, refluxklachten, menstruatiepijn, blaasklachten en nierstenen herstelt de osteopaat de mobiliteit van de buikorganen. Hierdoor wordt de doorbloeding en aansturing van een orgaan of een deel ervan verbeterd, waardoor ook de functie van het orgaan en van de hele buik verbetert. Dit kan bij acute klachten, maar ook bij chronische klachten.

Tijdens acute ontstekingen moet er met behandelen worden gewacht tot de buik tot rust is gekomen, maar nadien is het juist belangrijk de doorbloeding te stimuleren om de weerstand in de buik op te bouwen en de functionaliteit te verbeteren. Dit is bij eenmalige ontstekingen, maar ook bij chronische klachten zoals bijvoorbeeld bij de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa.

De wervelkolom, het bekken en de hoge nek spelen ook een rol in de aansturing van de buikorganen en de doorbloeding. Deze moeten dus ook optimaal functioneren voor een goede buikfunctie. Ook dit neemt de osteopaat in zijn behandeling mee.

Heb je ook last van buikklachten en wil je daar graag vanaf?

Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Tips

Osteopathie nieuws en tips!

Lees meer

Buikmassage voor drainage van darmen

Lees meer

Hoe verbeter ik mijn stoelgang?

Lees meer

Tips bij ziekte van Crohn

Lees meer

Wat anderen zeggen

9

We zijn snel en goed geholpen.

ouders/verzorgers van Pip
2024-02-23
10

We zijn heel fijn geholpen door Brit. Dacht goed mee en gaf goede tips. Onze baby heeft er ook echt baat bij gehad! De locatie was ook verzorgd en fris

ouders/verzorgers van Amber
2024-02-19
9

Op aanraden van vrienden een afspraak gemaakt omdat onze pasgeboren zoon last heeft van (verborgen) reflux. Dit blijft vervelend voor hem, maar na 2 behandelingen merken we wel degelijk verschil!...

ouders/verzorgers
2024-02-19
10

Heel goed behandeld

mevrouw
2024-02-06
10

Mijn zoontje werd behandeld door Job. Erg fijne ervaring, heeft oog voor het kind en betrekt het kind én ouder bij de bandeling.

ouder(s)/verzorger(s) van Diwan
2024-01-02
9

Ze kijken verder dan alleen naar de kwetsuur maar behandelen alles wat er mee in verband staat

meneer
2023-12-30
10

Mijn zoon had tijdens sporten vaak last van omzwikken van zijn enkel. Na enkele behandelingen duidelijke vooruitgang. Mijn zoon ervaarde behandelingen als positief en gezellig.

ouder(s)/verzorger(s) van T
2023-11-14
10

Ik heb deze bekwame mensen gelukkig niet vaak 'nodig', maar als ik iets heb wat niet in orde is, zijn ze fantastisch. Snel geholpen, perfecte zorg.

Karen
2023-11-13
10

Simone was geweldig en ontzettend lief. Zij heeft mij al vrij snel van de hevige pijn af kunnen helpen, zodat ik weer kon slapen.

Cora
2023-11-04
10

Ik ben onder behandeling bij Simone geweest, nog nooit eerder was ik naar een osteopaat gegaan maar dit was zeker een top ervaring. Goede uitleg en niet alleen gewoon aan mijn “probleem” gewerkt...

Sanne
2023-10-26
10

Miranda is een heel erg fijne en betrokken osteopaat. Ze neemt je serieus, luistert, denkt mee en neemt de tijd voor je. Super fijne behandeling voor onze dochter.

Anneloes
2023-10-24
10

Fijne intelligente duidelijke osteopaat. Verlichtte de klachten bij beide kinderen.

ouder van L
2023-09-26
10

Zelf kom ik voor rugklachten, die hier goed verlicht worden en mijn pasgeboren dochter had problemen met haar ontlasting. Na 4 bezoeken was dat verholpen!

ouder(s)/verzorger(s) van Rifka
2023-09-23
10

Bij mijn eerste bezoek/behandeling direct de oorzaak van mijn klachten bekend. Met een duidelijk plan de verdere behandelingen gedaan. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een afspraak bij mijn...

SC van Iersel
2023-09-18
10

Warme, betrokken, zeer deskundige osteopaat.

Ilse
2023-09-15
10

Zeer kundig,snel en vriendelijk. Denken direct mee. Heel goed geholpen !

Ouder(s)/verzorger(s) van Safiyyah
2023-09-02
10

Er wordt fijn naar je geluisterd. Zeer ervaren personeel. Onze dochter wilde niet alleen slapen, alleen op de arm en had zeer heftige huilbuien. Na een paar behandelingen was onze dochter een...

Ouder(s)/verzorger(s) van Freya
2023-08-29
10

2x geholpen voor mijn burn-out, na elke sessies voelde ik mij ontspannen en lekkerder in mijn vel. Blij met het resultaat!

H.
2023-08-25
9

Job toonde zich empathisch, dacht met me mee over de mogelijke oorzaken en preventiemogelijkheden en wist duidelijk wat hij deed. Zeer toegankelijk, vriendelijk en deskundig!

Boudewijn
2023-08-16
10

Wij hadden onze behandelingen met ons gezin bij Job en dit is goed bevallen. Het was onze eerste keer bij n osteopaat. Job lichtte ook alles duidelijk toe. Zeer tevreden en de klachten zijn...

Westerhout
2023-08-15
10

Fijn dat er zo goed geluisterd en gekeken wordt naar de vraag van de persoon.

Luc
2023-08-11
10

Met respect Duidelijke uitleg Gemoedelijk

Jeanne
2023-07-23
9

De osteopaat was de eerste persoon die voedingsadviezen gaf. Dit heeft me echt geholpen en de klachten verminderd.

mevrouw E. Spooren
2023-07-13
7

veel beter als alle voorgaande behandelingen bij fysio's.

Jan
2023-07-10
10

We zijn erg fijn geholpen door deze praktijk op een duidelijke gestructureerde manier.

Karolina
2023-07-06